Alkotest - den enda att lita på!

Med Dräger Alkotest 3000 kan du vara helt säker på om du är körklar eller ej. Blås ett par sekunder i munstycket så får du direkt reda på om du är körklar eller inte.Mättekniken är mycket snabb och en stor anledning till att polis och myndigheter världen över använder Drägers utrustning.

Dräger Alcotest 3000 är en liten och lättanvänd alkometer som erbjuder användaren en snabb och tillförlitlig analys av alkoholhalten i utandningsluften. Dräger Alcotest 3000 är mycket enkel att hantera och resultatet av utandningsprovet presenteras snabbt. En knapptryckning och instrumentet är klart att ta emot utandningsprovet. Blås i munstycket och resultatet visas direkt i displayen. Med endast en knapp på instrumentet och information på svenska blir alkotestaren mycket enkel att använda! När du vill vara helt säker på att du är körklar, använd Dräger Alkotest 3000

                            

Har du råd att vara utan ditt körkort?       

Att inte dricka alls är i samband med bilkörning är förstås det bästa alternativet, men i de fall man ändå väljer att ta bilen dagen efter så måste man vara helt säker på att den utrustning som man använder för att kontrollera alkohol i utandningsluften är pålitlig Alko-appar och andra tvivelaktiga metoder där föraren ska räkna ut sin promillehalt i utandningsluften fungerar helt enkelt inte. Hur kroppen förbränner alkohol är dels olika från person till person men också från dag till dag. Det är för många faktorer som spelar in och som påverkar resultatet för att man enkelt ska kunna räkna sig till om man ligger över eller under gränsvärdet. Har du råd att vara utan ditt körkort?

 

                               

Dräger Alcotest 3000 är bäst i test  

Aftonbladet Söndag, som publicerades den 19/6, granskades och testades sex stycken alkotestare i olika prisklasser. Dräger Alcotest 3000 blev testets vinnare och fick hela fem plus av Aftonbladet.

Testresultatet visar att Dräger Alcotest ger en god indikation på hur mycket alkohol som finns i blodet medan andra alkotestare som deltar i testet inte alls håller måttet och som journalisten Johan Gunnarsson skriver "bara är slöseri med tid och pengar". Precis som testet visar menar Hans Laurell, expert inom området alkohol och bilkörning i Sverige, att de dyrare apparaterna ofta är bättre. 

Kalibrering

Dräger Alcotest 3000 ska kalibreras minst en gång per år