Lim & fog

Tremco Illbruck är en tillverkare av högpresterande tätnings- och limningslösningar för bygg- och tillverkningsindustrin. Företaget har 1 100 medarbetare fördelade på 25 anläggningar över hela världen och en årsomsättning på 315 miljoner euro.

Dana Lim A/S är Danmarks äldsta och mest traditionsrika limproducent, som i över 75 år försett den Danska marknaden med lim och fogmassor. 

I dag producerar de mer än 400 olika lim och fogmassetyper på fabriken i Køge, och på sitt utvecklingslaboratorie försöker tekniker och ingenjörer dagligen att flytta gränsen för limmens förmåga, så att det hela tiden kommer nya, bättre och mer miljövänliga produkter på marknaden. 

Dana Lim A/S är till 100 % Dansk ägt av Kai Hansen's Fond. Fonden utdelar varje år Dana Lim Priset till vetenskaplig forskning som främjar det Danska Samhället och dess Industri. 

Trots sina Danska rötter så är Dana Lim idag verksamt långt ut över landets gränser. De har dotterbolag i Litauen och Sverige och är representerade i en rad andra Europeiska länder.

Nyheter!

Nya vattenbaserade Illbruck JF100.
Glöm allt du visste om att isolera med skum. Nya JF100 från illbruck är ett vattenbaserat och isocyanatfritt isolerskum som gör jobbet snabbt, smidigt och säkert.

Att fylla fogar har aldrig gått så snabbt och varit så enkelt. Det nya isolerskummet illbruck JF100 gör isoleringen till rena barnleken.

  • Jämna av och ta bort överskott på direkten.
  • Ingen efterexpansion – skummet skapar inget tryck under tiden det härdar.

Under ca 5 min efter det att skummet har applicerats kan det enkelt tas bort med vatten, vilket underlättar rengöring.

  • Smidig rengöring av verktyg.
  • Torka enkelt bort spill och fläckar med en fuktig trasa eller svamp. 

JF100 sätter dessutom en helt ny säkerhetsstandard. Eftersom produkten är vattenbaserad innehåller den varken polyuretan eller isocyanater och är därmed inte hälsofarlig.
JF100 är enkelt att använda och fäster bra på alla tänkbara material vilket gör isolerskummet lika användbart vid professionell användning som vid hemmafix.